Wat houdt een Privacy Café in?

Zie jij overal waar je kijkt mensen die onvoldoende op de hoogte zijn van hoe het internet werkt en onvoldoende doen om hun privacy en communicatie online te beschermen? Wil je daar iets aan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Een Privacy Café organiseren is belonend werk: door het persoonlijke en kleinschalige karakter van het Café kun je mensen heel gericht helpen en is de kans groot dat je zelf ook iets nieuws leert.

Op deze pagina leggen we je graag uit wat je kunt verwachten. Vragen? Stuur Esther van Bits of Freedom een mailtje.

Wat moet je kunnen?

Je hoeft niet alle technische kennis zelf in huis te hebben. Belangrijker is het dat je mensen kunt enthousiasmeren en het leuk vindt om mensen te woord te staan. Als kartrekker ben je namelijk de spin in het web: je onderhoudt contact met de locatie en zoekt andere vrijwilligers om je te helpen. En daarbij helpen wij je dan weer graag.

Hoe gaat een Privacy Café in zijn werk?

Bij het Privacy Café leren deelnemers hun communicatie, privacy en data online beter te beschermen. Naast het installeren van tools, vinden we het belangrijk dat deelnemers inzicht krijgen in hoe het internet en technologie werkt. Het Privacy Café is een succes als deelnemers vertrekken met het gevoel hun computer (een beetje) meer te beheersen, en het zelfvertrouwen hebben om thuis zelf aan de slag te gaan.

Elk Privacy Café wordt georganiseerd door een aantal mensen: de kroegbaas trekt de kar en geeft het inleidende praatje, stamgasten helpen bezoekers, de locatie – meestal een bibliotheek – draagt zorg voor de promotie en faciliteiten.

Hoe begin ik?

We hebben de belangrijkste stappen voor het organiseren van een Privacy Café voor je op een rij gezet.

Contact

Op zoek naar meer informatie of hulp? Stuur ons dan een mailtje.

  • Agenda

    Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

  • Mede mogelijk gemaakt door:


  • Zelf een Privacy Café organiseren? Stuur ons een berichtje. We helpen je graag.