Toegankelijke appetizers, pittige hoofdgerechten en zware toetjes. Zo onderscheiden wij de verschillende privacytools op de menukaart van het Privacy Café. Daar hoort natuurlijk koffie bij (zonder cookies).

Onze nieuwe menukaart testten we voor het eerst tijdens de editie van 17 mei in Utrecht. Midden in de Openbare Bibliotheek aan de Oudegracht opende het Privacy Café haar deuren om gedurende de zaterdagmiddag met mensen te spreken over persoonlijke privacybescherming.

Veel bezoekers kwamen af op de aankondiging van de workshop, maar ook enkele Bibliotheekgangers sloten aan. Deze editie had een open inloop, waardoor men niet bij het gehele programma aanwezig hoefde te zijn. Sommigen kwamen alleen een praatje maken, anderen bleven de hele middag. Wij telden zo’n 70 bezoekers aan dit Privacy Café.

Om inhoudelijk te verdiepen waren er lightning talks van meerdere experts. Jeroen van der Ham sprak over de (on)zin van het argument ‘ik heb niets te verbergen’, Felix Stegerman over het belang van vrije software en Ardillo demonstreerde hoe eenvoudig het is om iemands bankgegevens te onderscheppen.

Deze editie werd georganiseerd door hackerspace Randomdata, medialab SETUP (lees hier wat zij ervan vonden) en natuurlijk de Bibliotheek UtrechtOp 23 augustus zal het Privacy Café haar deuren weer openen in Utrecht. 

De foto’s zijn beschikbaar onder een Creative Commons licentie. Bekijk hier alle foto’s.

  • Agenda

    Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

  • Mede mogelijk gemaakt door:


  • Zelf een Privacy Café organiseren? Stuur ons een berichtje. We helpen je graag.